GalleriSE

Slaggatan 20, Falun


 • Aktuellt

 • Kommande utställningar

 • Tidigare utställningar

 • Grafikstipendium

 • Om Galleri Se Konst


 • Öppettider:

  Torsdag-fredag 13-17
  Lördag 12-15

  Kontakt

  gallerisekonst[a]gmail.com
  Tel. 0739-302890
  Slaggatan 20, 791 70 Falun

  Facebook Galleri Se Konst på Facebook

  IN ENGLISH

  Collision Frequency Increased

  Titeln för utställningen är taget från ett forskningsprojekt och utgör dess själva slutsats: Collision Frequency Increased. Forskningsprojektet undersökte vad som händer när stora mängder fladdermöss måste flyga i begränsade utrymmen med öron och ögon förbundna.

  Detta är bara ett av många exempel på människans strävan efter ”visshet”, där framför allt andra arter – levande, utrotningshotade, sedan länge utdöda eller uppfunna – används i vår strävan efter att förstå varje liten del av världen och hur den fungerar. I förlängningen syftar denna ibland måttlösa forskning till att positionera oss själva. Vi ringar in vår egen art genom att undersöka det som omger oss.

  Utställningen Collision Frequency Increased består av bild, text och delar av ett arkiv. Po Hagström har sedan 90-talet samlat på artiklar om djur ur olika dagstidningar och nu presenterar han för första gången ett hundratal utdrag av detta växande arkiv. De olika perspektiven och skalorna blandas och möts på en vägg i galleriet och kan ses eka i utställningens övriga verk.

  Po Hagström gick ut Konsthögskolan i Umeå 2004. Sedan dess är han bosatt i Stockholm och arbetar som konstnär, curator och konstkonsult för offentlig konst.

  Läs mer på Po Hagströms hemsida: www.pohagstrom.org

  I maj öppnar ett konstprojekt om klimatforskning: www.powerlandscapes.info

  Två projekt om konst och tillgänglighet: www.kmas.se och www.taplats.info

   

  Unwelt, Po Hagström