GalleriSE

Slaggatan 20, Falun


 • Aktuellt

 • Kommande utställningar

 • Tidigare utställningar

 • Grafikstipendium

 • Om Galleri Se Konst


 • Öppettider:

  Torsdag-fredag 13-17
  Lördag 12-15

  Kontakt

  gallerisekonst[a]gmail.com
  Tel. 0739-302890
  Slaggatan 20, 791 70 Falun

  Facebook Galleri Se Konst på Facebook

  IN ENGLISH

  Nina Svensson

  Entré - för kännedom och agerande

  Jag har fått en samling polaroidbilder från en arbetsplats förställande dokumentation på skador, mindre olyckor, inbrott, och andra ovanliga händelser. Polaroidkameran användes för att dokumentera händelser till huvudkontoret i Skåne - för kännedom och agerande.

  Under samma tidsperiod som polaroidbilderna är tagna presenterade huvudkontoret konst på arbetsplatsen som ett årligt konstlotteri om man gick med i arbetsplatsens konstförening.

  Arbetsplatsen som ligger i Söråker, Västernorrlands län, är numera ett lager. Jag har tidigare inventerade deras kvarglömda konstsamling i lokalerna som köptes in av huvudkontoret i Skåne under en tid det var 800 anställda, idag är det endast fåtal anställda som sköter logistiken på lagret.

  När jag var på arbetsplatsen fick jag också andra berättelser och material om händelser och aktiviteter utanför arbetet och arbetsplatsen. Dessa berättelser kom ofta fram i fikarummet eller i entrén på väg hem från arbetet. 

  I ett försök att föra dessa aktiviteter och tid samman har jag låtit överföra polaroidbilderna till grafiska blad så som arbetsplatsens konstsamling mestadels bestod av, i en Entré på Galleri SE

  Nina Svensson 2016