GalleriSE

Slaggatan 20, Falun


 • Aktuellt

 • Kommande utställningar

 • Tidigare utställningar

 • Grafikstipendium

 • Om Galleri Se Konst


 • Öppettider:

  Torsdag-fredag 13-17
  Lördag 12-15

  Kontakt

  gallerisekonst[a]gmail.com
  Tel. 0739-302890
  Slaggatan 20, 791 70 Falun

  Facebook Galleri Se Konst på Facebook

  IN ENGLISH

  Julia Peirone

  Badland

  ”Hej jag är väldigt intresserad! Kan jag få lite mera fakta?

  Min högsta önska är att bli lika känd och jobba i samma yrke som Jennifer Aniston. Jag vill alltså bli skådespelare. Jag har väldigt många bra egenskaper t.ex. jag är inte blyg och inte rädd och stå framför kameran. Jag har gått på gymnastik. Jag kan rida, jag är inte rädd av mig. Jag har 4 småsyskon så jag vet hur man spelar roller i familjer. Jag dansar mycket och älskar uppträdanden. Jag älskar också och spela någon annan än vem jag egentligen är. T.ex. när jag pratar med mina kompisar så brukar jag låta som någon av mina idoler. Jag har ett väldigt unikt utseende det är därför jag trivs så bra framför kameran.”


  Julia Peirone undersöker i personliga porträtt och film tonårstjejer och identitetsskapande. Med utgångspunkt i en serie brev som hon fått av unga tjejer som anmält intresse att bli fotograferade av henne, fångar Peirone tonårstjejens roll och aspekter, där individualitet ställs mot universalitet. Filmen och bilderna porträtterar unga kvinnor, fångade i ett flyende ögonblick mellan barndom och vuxenliv. Den strama inramningen kontrasterar de vardagliga ögonblicken och transporterar tonårstjejernas otämjda uttryck in i en illusorisk evighet.

  Julia Peirone är född 1973 i Lund och bor och arbetar i Stockholm. Hon är utbildad vid Konstfack i Stockholm och Högskolan för fotografi och film i Göteborg. Peirone har de senaste åren ställt ut på bland annat Linköpings Konsthall Passagen, Kulturhuset, Stockholm, Norrtälje Konsthall och Uppsala Konstmuseum. Hon uppmärksammades 2011 i den internationella fotokonsttidskriften Aperture, som publicerade porträttserien More Than Violet. Hon var även nominerad till Sovereign European Art prize 2011. Hon är även aktuell med en ny bok More than Violet utgiven av Art & Theory förlag 2012.

  www.juliapeirone.com