GalleriSE

Slaggatan 20, Falun


 • Aktuellt

 • Kommande utställningar

 • Tidigare utställningar

 • Grafikstipendium

 • Om Galleri Se Konst


 • Öppettider:

  Torsdag-fredag 13-17
  Lördag 12-15

  Kontakt

  gallerisekonst[a]gmail.com
  Tel. 0739-302890
  Slaggatan 20, 791 70 Falun

  Facebook Galleri Se Konst på Facebook

  IN ENGLISH

  Roland Persson

  My Room

   

  My Room Djuret Den fabliska projektionen Alla tror jag har haft en känsla av något bor i oss, något som vi inte helt har kontroll över. Som vill något annat än vad jaget vill eller det är egentligen en helt annan varelse.
  Behovet av att skydda oss Iden av att vi delvis styrs av en rad olika drifter, tidiga trauman samt fysiska och psykiska minnen är ju inget nytt. Men min upplevsele är att det inte riktigt har trängt in. Vi tror någonstans att vi rationella, moderna människor är herre i vårt eget hus.

  Mönster av slumpen De tillfälliga spåren, mönstren av tillfälligheter eller en slags mekaniska upprepningar av redan satta fysiska förutsättningar?

  Silikon Det flegmatiska. De plastiska förutsättningarna. Det från stötta (abjektet). Som ett spår. Frånstötningen är gjord. Material som manifestation.

  Äcklet I en rad terapisituationer så kunde jag förnimma att varje gång jag kände äckel inför något, så var mitt undermedvetna med. Det var alltid kopplat till mig, i mig. Även om det var utanför mig så att säga, tittandes på det.

  Det kloka vansinnet Hundar går ofta runt i en cirkel kring den platts de tänker sova på. Jag har börjat praktisera detta förfarande bara för att känna hur det känns att sova efter det.

  Rummet som skulptur Alla som varit med om en översvämning i hus med dess spår som detta medför, tror jag förnimmer rummet åtminstone har jag gjort det, en påtaglig medvetenhet om rummet om väggarna. En liknande känsla tror jag infinner sig vid inbrott att man blir medveten om rummen på ett annat sätt.

  Avgjutandets psykologi Alla spår finns där, objekten är förvandlade till något annat, en representation av något. Förvandlingen är gjord. Läsandet ändrat.

  Roland Persson

   

  26 augusti - 23 september