GalleriSE

Slaggatan 20, Falun


 • Aktuellt

 • Kommande utställningar

 • Tidigare utställningar

 • Grafikstipendium

 • Om Galleri SE


 • Öppettider:

  Torsdag-fredag 13-17
  Lördag 12-15

  Kontakt

  gallerisekonst[a]gmail.com
  Tel. 0739-302890
  Slaggatan 20, 791 70 Falun

  Facebook Galleri Se Konst på Facebook

  IN ENGLISH

  Det konstnärsdrivna Galleri Se Konst (GSK) har funnits i 10 år som förening på Slaggatan 20 i Falun. Vi har visat konst av över150 konstnärer från väldens många hörn och utvecklat Faluns kulturliv till en nationell ''snackis'' Det är värt att fira!
  Vi gillar förändringar, och tänkte nu gå vidare och lyfta konsten utanför vårt traditionella utställningsrum för att under ett tre dagar bjuda in kollegor från när och fjärran och låta Faluns invånare och inresta träffa konstnärerna och deras konst under tre dagar, 23-25 augusti 2018. Planen är att vi skall göra detta till ett återkommande event och har därför kallat årets upplaga ''Sammankomsten- Rehearsal''
  ''Sammankomsten- Rehearsal'' startar som en''konstrunda'' på Dalarnas museum där vi får nya sammanhang till Dalarna och museets fina samlingar i relation till samtidskonsten. Konstrundan går sedan vidare till Galleri Hörnan, Stora torget och Kristine Kyrka och Galleri Se Konst (GSK). Alla konstnärer jobbar på olika sätt, några har med sig färdiga verk, andra tillverkar konsten på plats. Nora Herting, konstnär från NYC arbetar med ett projekt i Falun som är en spin-off på hennes ''Face of Brooklyn'', du kan se flera av hennes fotografier på Dalarnas museum, om du vill vara med i en fotosittning ''Face of Falun'' så hittar du Nora på stora torget nedanför Kristine kyrka.
  GSK har flera samarbetspartners i projektet, Vi ordnar bl.a föreläsningar i föreläsningssalen (DM) av Magnus Ullén (Politisk Korrekthet) Mattias Hellberg (Urkuken) Nora Herting (om konst). Audiovisuella programmet Högskolan Dalarna visar ett 3-d projekt på stan som GSK och Högskolan gjort tillsammans under våren med Kris Pierce (USA) som ställde ut på GSK 2017. Vilka konstnärer och grupper som deltar i projektet ligger med som en eget blad.
  Vi avslutar vår konstfestival Lördagen den 25 augusti med en improvisationspelning på Dalarnas museums flygel av jazzmusikern Lisa Ullén. På kvällen 18:00 ordnar vi en buffé på Thunströms Café för alla som varit inblandade i projektet och GSK:s verksamhet de 10 år vi arbetat med kulturen i Falun. Men alla är självklart välkomna och 20:00 har vi allmän drop-in så kom och möt konstnärerna, kulturarbetarna och alla de som skapar ett schyst kulturklimat i och kring Falun under en trevlig kväll på Thunströms Café.
  Vi ses! Väl Mött / Styrelsen Galleri Se Konst GSK
  Konstnärer medverkande i SAMMANKOMSTEN/Rehearsal -2018-
  Kent Andersson
  Elena Azzedín
  Kerstin Bergman
  Anne Carlqvist
  Jenny Crisp
  Timothy Crisp
  Leif Elggren
  Peter Ern
  Johan Frid
  Åse Frid
  Daniel Fredriksson (Musiker)
  Richard Galloway
  Ronny Hansson (RiDE1)
  Selu Herraiz
  Nora Herting
  Hållams Linnea Henriksson
  Mattias Hellberg
  Harpa Dögg Kjartansdóttir (Hörnan)
  Klara Kristalova Aron Kullander
  Catarina Wilhelmsson Källström
  Lina Sofia Lundin
  Gunilla Lundstedt
  Margon Lindberg
  Leonela lilja
  Anna-linnea Liljeholm
  Olle Norås
  Kerstin Neij
  Anders Jansson
  Stefan johansson
  Maria Jonsson (Musiker)
  Jonas Kjellgren (RiDE1)
  John Rasimus
  Marja-Leena Sillanpää
  Stig Sjölund (RiDE1)
  Matilda Haritz Svenson
  Lisa Ullén (Musiker)
  Jakob Westberg
  Lottie Wahlin (Ride1)
  Anna Westin
  Karin Ögren

  Magnus Ullén Magnus Ullén, Mattias Hellberg, Nora Herting föreläser på Dalarnas Museums föreläsningssal datum 23-24-25 augusti.
  Prel.Program:
  Torsdag 23 augusti 12:00 Vernissage Dalarnas museum Dalarnas museum med tilltugg. visning på museet och träff med deltagande konstnärer. 15:00 Vernissage Galleri Hörnan (ingår i Sammankomsten) 15:30 Stora Torget, Duett-duon, Nora Herting (NYC) Performance etc. 16:00 Kristine Kyrka. Målningar av Karin Ögren 17:00 Galleri Se Konst (GSK) RIDE1 och Lottie Wahlin 18:00 Vernissage efterfest "Sammankomst" på Mäster Jons Kulturförening. Konst, musik och performances.
  Fredag 24 augusti 12:00 Föreläsningar på Dalarnas museum Nora Herting konstnär NYC, Mattias Hellberg konstnär 15:00-17:00 Thunströms Café Thunströms köpmansgård Maria Jonsson- Daniel Fredriksson en musikalisk tolkning av musikern ''Alfred'' animationer av John Rasimus.
  Lördag 25 augusti 12:00 Föreläsning på Dalarnas museum Magnus Ullén (politisk korrekthet) 14:00 Spelning på Dalarnas museums flygel av Lisa Ullén 16:00 Ride1 och Lotti Wahlin ''seans'' på Galleri Se Konst (GSK)